Клиенти

· Време за четене 2 минути

Ръководство за управление на клиенти (при фулфилмънт) и купувачи (при собствен склад) в системата на Fulbit.

За да управлявате профилите на потребителите, е необходимо да имате правомощия за редактиране на акаунти.

В зависимост от бизнес модела, който използвате (Фулфилмънт или Собствен склад), можете да предоставяте достъп до системата на два типа външни потребители - клиенти и купувачи.

Създаване

Процесът по добавяне на нов клиент е идентичен и за двата режима на работа:

  1. Отидете в меню Акаунти и натиснете бутона Нов акаунт.
  2. Въведете валидна електронна поща на потребителя.
  3. От падащото меню с роли изберете Клиент или Купувач.
  4. Натиснете Изпрати покана.

Клиенти

Клиентът, при режим фулфилмънт е юридическо лице (фирма), чиято стока съхранявате и обработвате във вашия склад. Той разполага със собствен профил и има достъп единствено до своята информация.

Какво може да прави клиентът:

  • Добавя свои артикули, заявки за доставка, поръчки и онлайн магазини.
  • Проследява наличностите на стоката си.
  • Преглежда издадените към него фактури.

Купувачи

Купувачът, при режим собствен склад е партньор или B2B клиент, който поръчва директно от вашия продуктов каталог. Той не притежава собствена стока в склада ви.

Какво може да прави купувачът:

  • Разглежда вашите артикули.
  • Създава поръчки и заявява връщания на стока.
  • Преглежда своите фактури.

След изпращането потребителя ще получи автоматичен имейл, чрез който да зададе своя парола и да влезе в системата. Ако поканата все още не е приета, можете да я изпратите повторно чрез бутона Изпрати активиращ имейл.

Допълнителни настройки

  • Смени складовете - определя в кои конкретни обекти може да работи служителят. Ако не изберете нито един склад, той автоматично ще има достъп до всички.
  • Блокирай - временно спира достъпа на потребителя до системата. 

    Това действие не влияе на работата на онлайн магазините и процесите по фактуриране.

  • Анулирай паролата - заключва профила и изисква задължително да зададе нова парола при следващия си опит за вход.
  • Деактивирай / Активирай - спира или възстановява изцяло работата на дадения профил.
  • Закрий акаунта - изтрива само личните данни на потребителя. 
    Всички извършени от него операции и история на работата остават записани в системата.

Имате ли допълнителни въпроси?

Пишете ни и член на екипа ще се свърже с вас.

Свържете се с нас